Långa nyckelpass – är det verkligen nödvändigt


knyta skor

Varje söndag inträffar de om du följer Szalkais maratonträningsprogram. För övrigt är ju söndag en bra dag om du ska lägga ca 2 timmar på träning. Idag sprang jag 18 km och det kändes ganska bra. Jag orkade med fartökning efter 10km och njöt av att vara ett med vägen och  naturen.

 

Behöver det verkligen vara så långt pass

Detta är en sak som jag har funderat på. Jag förstår att man behöver vänja kroppen vid att prestera under lång tid men behöver man verkligen springa de närmare 20 km varje söndag för att göra bra ifrån sig i ett maraton. Skulle gärna ta in kommentarer i frågan om ni har åsikter och bra synpunkter till detta.

Orsaken är att just nu när en månad av träningen inför Stockholm Marathon är över så känns det ännu bra att springa långt. Men av erfarenhet brukar jag få ett motivationsdipp i mars. I år tänker jag förstås inte tappa motivationen.

Jag tror att det finns lite olika åsikter i frågan. Vet att några menar att det är sträckan som är viktig, och att du kan dela upp den i två pass under dagen. Andra igen menar att man inte behöver springa långt.

 

Hur är det egentligen?

Nyårsruset

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *