Låt inte kylan störa din träning


IMG_8740

Det kom ett intressant paket på posten idag. Jag fick min, Airtrim, värmeväxlare från Vapro. För många idrottare så avstår man lätt en träning när termometern går lägre än -10. Speciellt för astmatiker som har känsliga luftrör kan det bli helt ödesdigert att dra på sig en inflammation av luftrören på grund av träning och kallt väder.

Jag kommer med fasa ihåg min träning inför mitt första maraton 2012 då jag envisades att fara ut och springa i vilket väder som helst. Det ledde till att mina luftrör blev inflammerade och jag kunde inte träna på över en månad. Jag kan säga att det är inte positivt för din 6 månaders maratonträning.

Här har jag nu lösningen. Airtrim ,som är svensktillverkad, gör ansiktsmasker med ett filter/värmeväxlare som gör att luften du andas in förvandlas till varmare och fuktigare. -20 grader förvandlas till +10. Enligt tillverkaren så bör du byta filtret en gång per vinter och du får med 2 filter. Det är inget problem att springa länge med masken. Jag testade den i 19 km igår och var jättenöjd.

Pappa, du ser läskig ut

Yngsta dottern tyckte nog att pappa såg läskig ut och att det inte passade sig att visa sig så här. Du får räkna med att en del tycker du ser kul eller skrämmande ut, men det är värt det.

Resultatet är att du kommer in från kylan och dina luftrör känns inte alls ansträngda.

Masken rekommenderas även för bruk till de som har torrhosta. Du kan använda den när du sover eller perioder under dagen inomhus. Detta gör att luften som du drar i dig är fuktigare och gör att torrhostan försvinner.

Rekommenderar varmt denna produkt vidare till alla som avskräcks av kyla och när det kommer till att skydda dina luftrör.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *