Snabba skor med bra dämpning från Hokaoneone – Clifton 5


Har väntat på att få testa Hokas landsvägssko Clifton 5 – en lätt landsvägssko
En sko som du kan lita på

Jag har inte haft någon skadeproblematik trots regelbunden hård löpning och träning de senaste åren. Ifjol sprang jag i Hokaoneones terräng sko Challenger och blev genast förtjust i hur lätta skorna var, hur lätta skorna var och hur man fick känslan av att skorna bara driver dig framåt.

Läs om Challenger här

Före nyår fick jag möjligheten att testa landsvägsmodellen och broschan till Challenger – nämligen Clifton 5. Clifton 5 lämpar sig precis som Challenger om du har en något bredare fot. Skon sitter perfekt på foten och är stadig men ändå inte oflexibel. Foten är inte fixerad i skon men ändå fungerar den bra även med min fot som har ett lågt fotvalv.

Jag har hört andra klaga på sulan som kommer med skon. Jag har fotinlägg som är gjorda av Podiart i Ungern och med dem så är skon helt fantastisk. I skrivande stund har jag sprungit ca 200km med Clifton 5 och kan inte säga så mycket om hållbarheten men Challenger som jag har använt i 2 modeller höll sig fina och bra i ca 1100km efter det beställde jag nya då undre delen började ha nötningar på utsidan som jag landar på.

Pris

Priset är omkring 120€. Inte den dyraste men heller inte den billigaste löparskor. Dock väldigt prisvärd om du frågar mig.

Stötdämpning

Cliftonmodellerna har alltid haft en mjuk undre del som gör att man får ett mjukt, dämpat steg. Clifton 4 var aningen hårdare i sin stötdämpande funktion och man kan läsa att de fick feedback om att folk saknade den mjuka känslan. Den mjuka känslan är tillbaka i och med Clifton 5.

Även skons övre del med tyg och tunga är väldigt mjukt och härligt. Tungan är extra vadderad och känns bra.

Trots att det är en landsvägssko så rekommenderar många användare den även till terrängsko, 5k/10k, marathon eller ultramaraton.

Jag har inget negativt att säga om skon och är supernöjd. Jag tror att många som provar Hokas skor aldrig byter till något annat. Men man ska väl aldrig säga aldrig för vi lever ju i en föränderlig värld. Men varför byta något som känns bra?

Mera info om Hoka skor hittar du här

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *