SEGER RUSTAR DIG FÖR VINTERN


Seger har utrustning för vinter och kyla

Nya löparåret har startat och dags att infria nyårslöftena som är så viktiga enligt forskarna. Jag har själv en massa förväntningar på 2019 men har valt att inte offentliggöra några löften.

Den kalla vintern har ännu inte visat sig men dock ostadigt väder, lite orkan och minusgrader. En bra orsak att se över garderoben med träningskläder.

Detta inlägg gör jag i samarbete med Seger. Ett genuint svenskt textilföretag som har lagat sina produkter sedan 1947. Det var då Gunnar Segerqvist grundade företaget i Gällstad. Idag har företaget växt men följer och står fortfarande bakom samma ledord. Kvalitet av högsta klass och hållbara produkter med bra funktioner.

Jag har över jul och nyår haft äran att testa mössor och deras prisvärda strumpor som jag kommer att presentera och berätta mina tankar om produkterna.

Segers logo är som jag tidigare även sagt häftig med handen som håller två fingrar i luften. Den finns med på alla produkter.

Nisse mössan

Nissemössan som ni ser i början av inlägget är en klassiker. Jag gissar att det kanske är Mora-Nisse som har gett upphov till denna design. Den finns i många färger och fungerar bra både på stan och på träning.

100% akryl och finns i one size format. Med mitt huvud som är modell större så fungerar mössan bra. Även om du har mycket hår eller tofs är det inget problem att få mössan att hållas på plats.

Den gula färgen gör dig till en färgklick som blir lätt att känna igen i folkmassan.

SEGER Advantage A29

Denna mössa sitter helt bra på huvudet. Har du modell större på huvudet och mycket hår så har den en tendens att glida upp när du springer. Mössan är gjord till 70% av Merinoull och 30% bambu cellulosa fiber. Ger en behaglig värme och fyller sin funktion. Materialet är skönt och behagligt.

Seger Advantage A30

Denna mössa lämpar sig väldigt bra för träning och är gjort av Gore tex och wind stopper material. Den sitter perfekt på huvudet oavsett storlek och materialet i sig är väldigt följsamt. Vill du ha en mössa som sitter perfekt och som håller värmen trots hårda vindar och kall vinterkyla så är detta mössan. SpringMats favorit.

Seger Advantage A2

Fin mössa med reflextråd som ger extra synlighet i mörker. Mössan är gjord i materialet Piumafil, som är en blandning av finare plockad bomull och naturligt växande Kapok. Denna kombination ger en känsla av extrem lätthet och en anmärkningsvärd mild samt silkeslen produkt. Den har goda egenskaper gällande fukttransport.

Seger Advantage A17

Ett tunt pannband som sitter bra på huvudet och skyddar öron mot kyla samt håller håret på plats. Gjort i materialet Bamlana, som är ett material gjort av bambufibrer och merinoull. Det är lätt, mjukt och bekvämt mot huden. Det är även Öko-tex märkt.

Seger Advantage A21

Detta pannband håller håret på plats samtidigt som den håller öronen varma. Det är vindtätt material men släpper ut fukt. Vattentätt vid nederbörd och väl synlig i mörker. 

SEGER Trekking Mid

Segers strumpor är alltid av högsta kvalitet och jag känner alltid att de sitter perfekt på foten. Inget extra som ”korvar” ihop sig i skon. Detta gör att risken för skavsår är väldigt liten. Strumporna är gråa men finns i många olika färger. De känns väldigt tunna och skönt åtsittande runt foten. Extra förstärkning på hälen för lång livslängd. De är tillverkade av Merinoull vilket gör dem extra sköna och varma. Lämpar sig väl till löpning men kan användas i princip alla sporter och självklart även på jobbet.

SEGER Running Mid Trail

Segers Running Mid Trail är som namnet säger en löparstrumpa konstruerad för terränglöpning. För att motverka blåsor och hålla foten torr har den seamless konstruktion och luftkanaler på undre sidan. Den har vriststöd för att motverka vridskador. Den har även reflex upptill som ökar säkerheten när du är ute i vintermörkret. En verkligt skön strumpa att springa i vare sig du är i terräng eller på långpass. Skönt också att den går ordentligt upp på vaden. Går in som en personlig favoritstrumpa.

Alla artiklarna finns att finna i SEGERS webshop www.seger.se och i utvalda sportbutiker.

Kom ihåg att följa @segereurope för att ta del av deras nyheter och produkter.

FOTO: Evelina Lindahl @evelina_lindahl

.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *