Om mig


slide3Jag heter Mats Fors. Jag har hela livet varit aktiv med olika former av idrott. Min dröm när jag var yngre var att bli proffsmålvakt som min idol Peter Schmeichel. Det målet har jag inte uppnått ännu. Jag är utbildad massör och pedagogie magister med specialisering i ämnena hälsokunskap och idrott. Mitt intresse för ledarskap har också lett in mig på påbyggnadsstudier vilket har resulterat i att idag jobbar jag som rektor på en högstadieskola. Jag jobbar gärna i nära samverkan med idrott för att jag menar att idrott och bra hälsa går hand i hand.

När jag fyllde 13 år för 21 år sedan fick jag diagnosen diabetes typ 1. Ännu ett bra skäl till att ha en aktiv livsstil. Min kropp är inte någon typisk löparkropp, jag är bl.a. plattfot vilket kan vara lite jobbigt, men inget hinder.

Mitt första maraton sprang jag 2012 i ett kyligt Stockholm. Där väcktes ett brinnande intresse och sedan dess har jag sprungit 3 marathon och 2 halvmarathon och 2016 ska den siffran utökas. Häng med mig i utmaningen.

Drömscenariot för mig vore att jag med min ihopsamlade kompetens kunde få livnära mig på hälsa och löpning. Mitt brinnande intresse. Alla borde sträva efter det. Internet erbjuder idag oändliga möjligheter när det handlar om att skapa ett levebröd.

På denna sida kommer du att få ta del av min löparblogg, diabetes och idrott, träningsprogram mm. Ni kommer in i en värld där löpning och hälsa är ett brinnande intresse. Vinklingen är en sida för alla. Sjukdomar och problem är till för att övervinnas. Mitt mål är att inspirera och motivera er alla.