Nyårsruset avslutade året


 ha

Det är bra att ha testlopp som avbrott i maratonträningen. Nyårsruset som ordnas den 31 december i Mariehamn är var ett bra test och ett bra sätt att avsluta året.

Nyårsruset i Mariehamn som ordnades av Ålands motionsförbund. Starten och målgången skedde vid simhallen Mariebad. Som löpare/motionär fick man möjligheten att välja mellan 2 sträckor. 7.5km och 9.5km. Banan var lättsprungen och gick längs med strandpromenaden från Markerad, sedan genom trädallén på Esplanadgatan. Uppför Neptunigatan där loppets tyngsta del genomfördes. Tuff uppförsbacke som gjorde att mjölksyreproduktionen satte igång. Sedan ner mot bostadsområdet och området nära Baltichallen där loppet delade sig. Den längre distansen fortsatte mot Gästernas och sedan genom Östernäs och hela vägen tillbaka längs strandpromenaden till målgången i Markerad.

DSC_0363

Många företag hade ställt upp och sprang som på bilden ovan. För löpare med tidtagning kostade loppet 5€ och för andra deltagare var avgiften frivillig och allt insamlat gick till ett gott ändamål: Matbanken.

Mitt lopp

Jag siktade på en tid strax under 50min och strävade efter att hålla en snittfart på 5 min/km. De först km gick på 4:40/km. Efter en snabb inledning på loppet där jag och många andra rycktes med i de ivrigas tempo, kom den långa backen som nog satt igång produktionen av mjölksyra i kroppen innan toppen var nådd. Sedan var det bara att springa så fort som kroppen orkade i mål. Jag kände att jag fick gett mitt allt och var väldigt nöjd över sluttiden 46:50 på sträckan som var 9.35km.

Åsa och Mats

 

Även min syster sprang den längre distansen och gjorde bra ifrån sig.

Ett kul arrangemang som ordnades i liten skala. Uppskattar att 150 personer sprang. Bra ordnat av arrangören.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *