Bra strumpor är Seger för löpare


Bra strumpor på fötterna hjälper dig som springer mycket, att hålla fötterna friska. Jämfört med vanliga tennisstrumpor som är tillverkade av bomull och kanske lättare veckar sig så förhindrar de välsittande strumporna från Seger att foten får skavsår och att foten hålls torr. Speciellt viktigt nu under sommaren och med det varma vädret som vi har. Jag har i sommar fått möjligheten att testa Segers strumpor utvecklade för löpning och kommer att beskriva tre strumpor ur deras sortiment.

Running Mid

Detta är en strumpa som inte direkt lämpar sig för löpning de varmaste sommardagarna iom att den är tjock. Därmed passar den utmärkt på hösten och våra kallare tider på året. Strumpan följer foten och sitter bra. Den har frotté på undersidan och ovansidan är gjord av tunn piké. I hålfoten har den resår för att alltid sitta på plats.

Den har en seamless konstruktion och luftkanaler under foten för bästa fukttransport. Strumpan ger ett mjukt och skönt intryck och den är väldigt skön att använda även i vardagen. Man har även tagit med en säkerhetsfunktion iom reflexranden.

Strumpan lämpar sig för löpare men även andra sporter och varför inte som supersköna vardagsstrumpor.

Running Thin Multi

Min personliga favorit, eftersom den sitter bra och är relativt tunn vilket ger en skön känsla. Denna strumpa är riktigt tunn och sitter perfekt runt foten. Den är gjord utifrån tanken att du som använder den ska få den bästa tänkbara löpkänslan.

Strumpan är tunntt slätstickad med luftkanaler på undersidan medan ovansidan är strukturstickad för att ge bästa ventilation och passform. Denna är det klara valet nu under varma sommardagarna.

Resår runt hålfoten gör att strumpan följer foten fint. Seamless konstruktion och även denna modell har reflex för synlighet i trafiken.

Strumpan är skön att ha på sig vare sig det är på långpasset eller på jobbet. Den lämpar sig till många sporter.

Running Mid Compression

Sockan är stickad med ny teknik som ger olika grader av tryck över foten och benet, så att det är störst över vristen och sedan avtar gradvis upp över vaden. Detta stimulerar blodcirkulationen och leder till ett bättre flöde som minskar skaderisken och snabbar på återhämtningen. Materialet friction relief i foten dämpar, stabiliserar och skyddar mot skavsår. Den bidrar även till att strumpan inte krymper, att färgen hålls konstant längre. Sedan gör Friction relief även att den är oljeavstötande och att den inte drar i sig odörer.

Även denna modell är utrustad med en reflexrand och har en höger och vänsterstrumpa för bästa komfort.

Denna modell har varit populär bland långditanslöpare och Swim-run användare men lämpar sig givetvis till alla sporter där man vill ha kompression.

 

 

Slutord

Segers strumpor har tillverkats ända sedan 1947 och  är av hög kvalitet och enligt mig hör de till de bästa på marknaden. Deras långa erfarenhet ger resultat i form av kvalitet. Strumporna hålls uppe, sitter perfekt på foten och hjälper foten att hålla sig frisk och välmående trots hård belastning och påfrestning.

Ett bra köp för en aktiv idrottare.

Foto: Evelina Lindahl

 

Produkterna finns att köpa på www.seger.se

Följ gärna @segereurope på instagram

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *