Björn Borg löparkläder


Tenniskungen Björn Borg,  vars namn även revolutionerat klädesindustrin från slutet av 80-talet fram till nutid. Underkläder har länge varit omåttligt populära men nu är även löparkläderna från Björn Borg på uppsving. 

En tillbakablick

Björn Borg personligen hade ingenting med uppstarten av kollektionen med hans namn att göra. Det var Andes Arnborger och Louise Hildebeck som genom företaget WBM 1989 började tillverka kläder för både män och kvinnor. På de senaste åren har Björn Borgs föräldrars företag köpt upp rättigheterna för företaget och det ägs därför nu av Borgs familj.

Underkläder som trosor och kalsonger har hela tiden varit något som namnet och märket har förknippats starkt med. Nu är även sportkollektionen på framfart. Jag har under hösten haft möjligheten att prova och vill berätta mina tankar om produkterna för löpare här.

BB Palmer Tee Navy

Denna tränings t-shirt är gjord av högteknologiskt hydro pro material och i 100% polyester gör att svetten transporteras bort från huden. Den formar sig enligt dina former och ger dig en härlig känsla när du löper. Logotypen sitter synligt på armarna. Användes i bl.a. Lidingöloppet 2016.

 

 

 

 

 

BB Pastor Sweater Navy

Detta är en av mina nya favorittröjor. Fungerar bra i gym, på löpturen eller varför inte i skidspåret. Den håller fukten borta från kroppen med hjälp av Hydro Pro materialet. För övrigt är den 100& polyester och med flatlocksömmar som motverkar skav. Bra reflex som ger dig synlighet på baksidan av ärmarna. Den ger dig säkerhet och komfort.

 

BB Pace Shorts Black

Fungerar som ett perfekt komplement till dina Palani tights på löprundorna. Materialet består av polyester och elastan och kan stretchas åt 4 olika håll tack vare materialet. De är superlätta. Den har även en innerdel som håller allt på plats. Baktill hittar man en liten dold ficka som kan rymma ett kreditkort eller nycklar. Även på högra benet finns en liten ficka där jag brukar förvara glukostabletter under långa löpturer.

BB Palani tights

Som löpare provar man många olika tights och dessa hör just nu till favoriterna. Björn Borgs Palani tights håller dig varm i kall väderlek. Den flyter ihop med din hud och känns behaglig. Bra svett-transporterande egenskaper med Hydro pro materialet och även denna produkt har flatlocksömmar för att förhindra skavsår och öka komforten. Reflexer är placerade baktill på vaden.

BB Pan Jacket Blue

Denna snygga herrhoodie är ultralätt och andas trots att den är en vindjacka. Ärmarnas sidopaneler är gjorda av mesh som andas. Reflexband på armar och rygg för bra synlighet vid löpning mörka kvällar. 100% ripstop polyester.

Alla plagg kan hittas och beställas här

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *